Verzorging Phalaenopsis:

De planten van het geslacht Phalaenopsis worden gekenmerkt door hun rijke en gemakkelijke bloei.

Bloeitijd: Een Phalaenopsis bloeit meestal in voor- en najaar, maar kan het hele jaar in bloei staan. De bloeitijd kan variëren van 6 weken tot wel 12 of 14 weken.
Na de bloei, de bloemstengel onderaan afknippen. De plant verpotten in speciale orchideeëngrond. Deze grond bestaat uit bijvoorbeeld bark of kokosvezel en voorkomt dat de grond te compact wordt. De plant dan op warme plaats zetten en goed verzorgen. Daarna heeft de plant weer energie om een nieuwe bloemtak te vormen.

Licht: Een Phalaenopsis heeft veel licht nodig, maar mag nooit in de volle zon staan.

Water geven: De plant één maal per week water geven is voldoende. Het is belangrijk om goed te controleren of een plant water nodig heeft. De grond mag nooit te droog of te nat zijn. Er mag ook geen water in het hart van de plant blijven staan.

Voeding: Eén maal per maand speciale orchideeënvoeding geven. Bij gebruik van normale plantenmest, de helft van de aangegeven hoeveelheid gebruiken.

Temperatuur: Een Phalaenopsis heeft overdag graag een temperatuur van 22-28° Celsius ´s nachts is een temperatuur van 18-20° Celsius gewenst.

 

 
         
  Home     Elegant Orchids ™ ®